4 Metode de a reduce nivelul zaharului din sange in mod natural

nivelul zaharului din sange

4 Metode de a reduce nivelul zaharului din sange in mod natural.

Nivelul zaharului in sange creste atunci cand corpul nu poate transporta zaharul din sange catre celule. Daca acest lucru este netratat se poate ajunge la diabet. Un studiu efectuat în 2012, a raportat ca 12-14% dintre adulti din SUA au avut diabet de tip 2, in timp ce 37-38% au fost clasificati ca pre-diabetici (0). Acest lucru inseamna ca 50% dintre toti adultii din SUA au diabet zaharat sau pre-diabet.
Nivelul zaharului din sange poate fi controlat prin multe modalitati. In continuare vom trata doar 4 din aceste metode naturale:

1. Bea apa si stai hidratat

Consumul suficient de apa poate ajuta sa va mentineti nivelul glicemiei in limite sanatoase. Pe langa prevenirea deshidratarii, consumul regulat de apa ajuta rinichii sa elimine excesul de zahar din sange prin urina. Exista studii care arata ca persoanele care beau mai multa apa dezvolta riscuri mai mici de a avea nivelul zaharului din sange ridicat (1).
Apa și bauturile non-calorice sunt cele mai bune. Bauturile indulcite cu zahar cresc nivelul de glucoză din sânge, ceea ce duce la cresterea in greutate si cresterea riscului de diabet zaharat (2, 3).

2. Controleaza cantitatea de carbohidrati zilnica

controleaza cantitatea de carbohidrati

 

Corpul tau descompune carbohidratii in zaharuri (glucoza cea mai mare parte), iar apoi insulina muta zaharul in celule. Atunci cand mananci prea multi carbohidrati sau ai probleme cu funcția insulinei, acest proces nu mai functioneaza si nivelul de glucoza din sange creste.
American Diabetes Association (ADA) recomanda controlarea aportului de carbohidrati prin numararea carbohidratilor sau cu ajutorul unui sistem de schimbare constant al alimentelor (4).
De asemenea, multe studii arata ca o dieta saraca in carbohidrati ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange (5). Mai mult decat atat, o dieta saraca in carbohidrati poate ajuta la controlul nivelului de zahar din sange pe termen lung (6).

 

3. Creste aportul de fibre din organism

Aport fibre

Fibrele incetinesc digestia carbohidratilor si absorbtia de zahar. Din aceste motive, promoveaza o absorbtie redusa a zaharului in sange. Mai mult decat atat, tipul de fibre pe care-l mananci poate juca un rol important pentru stabilirea nivelului zaharului in sange.
Există doua tipuri de fibre: solubile și insolubile. Desi ambele sunt importante, fibre solubile scad dovedit nivelul zaharului din sange (7).
Alimente care sunt bogate in fibre: legume, fructe, legume si cereale integrale.

Doza zilnica recomandata de fibre este de aproximativ 25 de grame pentru femei și 38 de grame pentru barbați. Asta inseamna aproximativ 14 de grame pentru fiecare 1000 de calorii (8).

4. Exercitii fizice in mod regulat

Exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa pierzi in greutate și de a crește sensibilitatea insulinei. Sensibilitatea insulinei crescuta inseamna o capacitate crescuta a celulelor de a utiliza zaharul disponibil din fluxul sanguin. Execitiile fizice ajuta si prin utilizarea zaharului din sange pentru energia celulelor si contractia musculara.

Cele mai des intalnite forme de execitii fizice includ alergare, ciclismul, inotul, dansul, drumetiile, si multe alte ramuri sportive.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Detalii comandă
  • No products in the cart.
0