astenia de primavara
Categoria: ,

Astenia de primavara si cura de detoxifiere.

Primăvara auzim foarte des de astenia de primavara, acea stare de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură şi de lumina în exces. Cresterea expunerii la lumina prin marirea zilei in defavoarea noptii determina o serie de reactii din partea organismului uman incadrate in ceea ce se numeste astenia de primavara.

O cura de detoxifiere cu sucuri naturale presate la rece este o binefacere pentru organism deoarece aportul de vitamine care se afla in fructe are un rol important in lupta organismului cu astenia de primavara.
Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate şi forţă din cauza carenţelor alimentare. Iarna se consumă multe alimente conservate, care au un aport redus de vitamine şi săruri minerale iar multe dintre ele sunt incarcate de toxine. Importanta de a tine o cura de detoxifiere primavara este majora si pentru a elimina acele toxine acumulate pe timpul iernii.

Persoanele îngrijorate, stresate, obosite în exces ar trebui să tina o cura detoxifiere de cel putin 4 ori pe an. Deasemenea ar trebui sa petreacă un timp îndelungat afară şi să practice sport în aerul curat al primăverii. O dieta echilibrata, o cura de detoxifiere si miscarea este solutia ideala de a scapa de astenia de primavara.

Simptomele care se regasesc in astenia de primavara dar si intr-un organism incarcat de toxine:
• lipsa de energie,
• pasivitatea si lipsa de concentrare redusa,
• durerile de cap,
• starile de continua oboseala si somnolenta,
• problemele de greutate,
• lipsa tonusului,
• insomnia.

Aceste simptome reprezinta de fapt crestere brutala de radicali liberi si de factori proinflamatori pe care numai o oferta bogata de antioxidanti naturali puternici o poate contrabalansa. Melatonina endogena este sintetizata de glanda pineala si joaca un rol major in reglarea ritmului circadian. Atunci cand se instaleaza astenia de primavara scade nivelului de beta endorfine (hormonal fericirii). Cand beta endorfinele sunt la un nivel normal confera starea de calm si de echilibru, iar cand nivelul lor este scazut confera stare de anxietate si nesiguranta.

Sucurile naturale presate la rece din cura de detoxifiere contin fructe care favorizeaza secretia de endorfine si alunga astenia de primavara.

Daca doriti sa aveti o primavara plina de energie si vitalitate si sa alungati astenia de primavara va recomandam cura de detoxifiere ZenDiet.

Citeste si alte articole despre:

Sucul de sfecla recomandat pentru detoxifiere

Mituri si conceptii gresite despre ingrasare

Beneficiile dietei de slabire

Obezitatea si dieta de slabire

Suntem ceea ce mancam

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.