Beneficii castraveti

beneficii castraveti

Beneficii castraveti sau de ce sa mancam zilnic castraveti?

Castravetii fac parte din aceeași familie de plante ca și dovleacul si pepenele verde. Ca și pepenele verde, castraveții sunt formati din apă in cea mai mare parte (95%), ceea ce înseamnă că daca ii mănâncati într-o zi fierbinte de vară vă pot ajuta să vă hidratati.

Castravetii contin vitamina K, vitamina B, cupru, potasiu, vitamina C, și mangan. Castraveții vă pot ajuta pentru a evita deficiențele de nutrienți. Conținului lor de polifenoli unici și alți compuși va pot ajuta la scaderea riscului de boli cronice.

9 Beneficii Castraveti

1. Protejeaza creierul

Castraveți conțin flavonoli anti-inflamatori numiti fisetin care par să joace un rol important în sănătatea creierului. Pe lângă îmbunătățirea memoriei și protejarea celulelor nervoase de declinul legat de varsta, fisetinul a fost gasit raspunzator pentru prevenirea pierderii memoriei si invatare progresiva.

2. Poate reduce riscul de cancer

Castraveții in dieta si nu numai contin polifenoli numit lignani (pinoresinol, lariciresinol și secoisolariciresinol), care ar putea ajuta la scăderea riscului de cancer de sân, uterin, ovarian si de prostată. Acestea conțin, de asemenea, numite fitonutrienti cucurbitacins, care au de asemenea proprietăți anti-cancer*. (Conform Fundației George Mateljan: “Oamenii de știință au stabilit deja că mai multe căi diferite de semnalizare (de exemplu, Jak-STAT si cai de MAPK) necesare pentru dezvoltarea celulelor canceroase si supravietuirea pot fi blocate de activitatea acestor cucurbitacini.”

Alte beneficii castraveti

3. Lupta impotriva inflamației

Castraveții pot ajuta la răspunsul inflamator “rece” in corpul tau, iar studiile recente sugerează că extractul de castravete ajuta la reducerea inflamatiei nedorite, in parte prin inhibarea activității enzimelor pro-inflamatorii (inclusiv ciclooxigenaza 2, sau COX-2).

4. Proprietățile antioxidante

Castraveții contin numerosi antioxidanti, inclusiv bine-cunoscuta vitamina C si beta-caroten. Acestea conțin, de asemenea, flavonoide antioxidante, cum ar fi quercetina, apigenina, luteolina și kaempferolul, care oferă beneficii suplimentare. Alte beneficii castraveti:

De exemplu, Quercetin este un antioxidant despre care mulți cred că este unul din cei mai buni antihistaminici naturali. In timp ce suplimentele de quercetină au fost promovate pentru prevenirea și tratamentul cancerului , totusi ” nu există dovezi clinice de încredere prin care quercetin poate preveni sau trata cancerul la om”

5. Respiratie proaspata

Plasarea unei felii de castravete pe cerul gurii poate ajuta să scapi de bacterii cauzatoare de miros. În conformitate cu principiile Ayurveda, consumul de castraveți pot ajuta, de asemenea, pentru a elibera excesul de căldură în stomac, care se spune ca este o cauza principala a respiratiei urat mirositoare. Castravetii in dieta sunt o placere, deoarece pot fi consumati in orice moment.

6. Gestionarea stresului

Castraveții contin mai multe vitamine B, inclusiv vitamina B1, vitamina B5 și vitamina B7 (biotina). Vitaminele B sunt o clasă de vitamine solubile în apă, care joaca un rol important in metabolismul celular. Deși aceste vitamine împărtășesc nume similare, cercetările arată că aceste vitamine chimic distincte coexistă adesea în aceleași alimente. În general, suplimentele alimentare care contin toate cele opt vitamine sunt denumite „Complex de vitamine B”.

7. Suport digestiv

Castraveții sunt bogati în două dintre elementele de bază necesare pentru o digestie sanatoasa: apa si fibre. Adăugarea de castraveți la suc sau salata poate ajuta să se îndeplinească idealul cantitatii de fibre de care nevoie corpul tau – 50 de grame la 1.000 de calorii consumate. Daca te lupti cu reflux acid, ar trebui să știți că apa poate suprima simptomele acute de reflux de acid, prin creșterea temporară a pH-ului gastric; este posibil ca si castraveții bogati în apă sa poata avea un efect similar.

8. Mentine o greutate sanatoasa

Castraveții sunt foarte scăzuti în calorii, dar ei sunt o gustare de umplere (o cana de castravete feliat contine doar 16 calorii). Fibrele solubile din castraveti se dizolvă într-o textură asemănătoare gelului în intestin, ajutând pentru a încetini digestia. Acest lucru vă ajută să vă simțiți mai plin și este unul dintre motivele pentru care alimente bogate în fibre pot ajuta la controlul greutății. Alte beneficii castraveti:

9. Sprijin cardiac

Castraveții conțin potasiu, care este asociat cu niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale. Un echilibru adecvat de potasiu, atât în interiorul cât și în exteriorul celulelor este crucial pentru ca organismul dumneavoastră să funcționeze corect.

Ca un electrolit, potasiu este un ion încărcat pozitiv, care trebuie să mențină o anumită concentrație (aproximativ de 30 de ori mai mare în interiorul decât în afara celulelor). Scopul postasiului este de a-și îndeplini funcțiile sale, care include interactionarea cu sodiu, pentru a ajuta la transmisia impulsului de control al nervilor, contracția musculară, și funcția cardiacă.

Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19381780
https://www.naturalnews.com/047649_cucumbers_cancer_treatment_inflammation.html –
Benficii castraveti sau de ce sa alegem sa consumam castraveti zi de zi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *