facebook pixel

20 motive pentru care o dietă nu funcționează la unii

de ce dieta nu functioneaza uneori

Multe persoane au afirmat că dieta nu funcționează pentru ei, renunțând fără succes în planul lor de a slăbi. Dietele sunt peste tot. De la cea cu conținut scăzut de grăsimi până la cea paleo, cu conținut scăzut de carbohidrați și cea cu conținut scăzut de calorii, toate promit pierderea în greutate și un trup mai sănătos.

Vrem să vă prezentăm câteva dintre motivele pentru care o dietă nu funcționează uneori la unii oameni și ce puteți face ca să depășiți cu brio aceste condiții sau situații. Nu renunțați acum ci întăriți-vă dorința de a încerca să slăbiți sănătos cu dietele marca ZenDiet. Livrăm mâncare gata preparată, prospețimea și gustul fiind câteva atuuri pe care clienții noștri le apreciază garantat!

Ce se întâmplă când o dietă nu funcționează?


Iată 10 motive pentru care majoritatea dietelor eșuează la unii oameni și ce puteți face pentru a reuși totuși să țineți cu succes o dietă:

1. Nu este personalizata pentru nevoile individuale.
Dietele nu sunt la fel pentru toata lumea. Fiecare persoana are propriile nevoi nutritionale si stilul ei de viata. O dieta care functioneaza pentru o persoana nu va functiona neaparat pentru alta.

2. Nu este durabilă pe termen lung.
Majoritatea dietelor sunt gândite să fie urmate pentru o perioadă limitată de timp și nu sunt durabile pe termen lung. După ce oamenii renunță la dieta lor, ei tind să revină la obiceiurile alimentare anterioare și să câștige din nou greutatea pierdută. Este important să se adopte obiceiuri alimentare sănătoase care să poată fi menținute pe termen lung, în loc să se mizeze pe diete restrictive și temporare.

3. Restrictia calorică este prea severă.
În timp ce o restricție calorică moderată poate fi eficientă în pierderea în greutate, o restricție prea severă poate fi contraproductivă. Atunci când corpul este privaț de o cantitate suficientă de calorii, acesta poate încetini metabolismul pentru a economisi energie și poate chiar declanșa un răspuns de foame care îi determină pe oameni să mănânce mai mult decât ar trebui. Acest lucru poate fi, de asemenea, dăunător pentru sănătatea generală, deoarece poate duce la deficiențe nutriționale și alte probleme. Dietele care restrictioneaza majoritatea alimentelor nu sunt sustenabile si pot duce la carente nutritionale. O dieta echilibrata, care include toate grupele alimentare, este mai sanatoasa si mai sustenabila de tinut pe termen lung.

3. Nu are in vedere factorii de mediu.
Stresul, lipsa de somn si sedentarismul sunt doar cateva dintre factorii de mediu care pot afecta pierderea in greutate. O dieta care nu tine cont de acesti factori poate fi neeficienta.

4. Nu se face împreună cu un plan de activitate fizică.
Activitatea fizică este esențială pentru pierderea în greutate și menținerea acesteia pe termen lung. Fără un plan de activitate fizică adecvat, o dietă poate fi insuficientă sau chiar inutilă în atingerea obiectivelor de pierdere în greutate.

5. Nu ia in considerare problemele hormonale.
Problemele hormonale pot afecta pierderea in greutate si pot face unele diete mai dificil de urmat. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice probleme hormonale care ar putea afecta dieta dumneavoastra.

6. Nu este sustenabila din punct de vedere financiar.
Unele diete pot fi costisitoare si pot necesita alimente sau suplimente scumpe. Acestea pot fi dificil de urmat pe termen lung din punct de vedere financiar.

7. Ignoră alți factori care afectează greutatea corporală.
Greutatea corporală este influențată de mai mulți factori, inclusiv de nivelul de stres, calitatea somnului, nivelul de activitate fizică și de factori genetici. Dieta poate fi unul dintre acești factori, dar ignorarea celorlalți poate duce la eșecul în a pierde sau menține greutatea corporală dorită.

8. Nu se concentreaza pe alimente integrale.
Multe diete se concentreaza pe alimente procesate si suplimente, in loc de alimente integrale. Alimentele integrale sunt mai sanatoase si mai pline de nutrienti si ar trebui sa fie o parte importanta a oricarei diete.

9. Nu include suficienta hidratare.
Apa este importanta pentru sanatate si poate ajuta la pierderea in greutate. Dieta nu funcționează dacă nu include suficientă hidratare și acest lucru o poate face mai mult decât neeficientă.

10. Nu ia in considerare problemele emotionale.
Problemele emotionale, cum ar fi stresul si anxietatea, pot afecta dieta dumneavoastra si pot face mai dificila pierderea in greutate. Este important sa discut

În concluzie, există multe motive pentru care o dietă nu funcționează la unele persoane. Însă, prin adoptarea unei abordări personalizate, prin evitarea restricțiilor severe de calorii, prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin implicarea în activitate fizică regulată, puteți avea succes în a pierde în greutate și a menține dieta chiar și pe termen lung.

Personalizarea unui regim alimentar se poate face de câtre nutriționiști.
Vă invităm să experimentați o consultație de nutriție prin telefon, cu nutriționistul nostru.

Este necesar doar un apel și tehnicianul nutritionist Andreea Coman, dietetician autorizat și fondatoarea conceptului ZenDiet.ro, îți va oferi această consultație nutritională telefonică.

Sună și programează o consultație nutrițională!

Top cele mai comandate cure si diete


Cure de slăbit, diete de detoxifiere și diete de vitaminizare sunt doar câteva programe nutriționale de ținut acasă, pe care le preparăm în laboratorul nostru și le livrăm oriunde în țară. Alege cu încredere dintre cele mai comandate cure și diete de la ZenDiet:

10 motive pentru care dieta nu funcționează
și cum să rezolvi aceste probleme


Dieta este una dintre cele mai discutate subiecte în ceea ce privește sănătatea și fitness-ul. În ciuda numeroaselor diete și programelor de slăbire disponibile, mulți oameni nu reușesc să-și atingă obiectivele și se simt frustrați și demotivați.

Dar de ce o dietă nu funcționează? În cele ce urmează punctăm 10 motive comune și cum să intervii pentru a remedia situația:

numere1 min

Dieta este prea restrictivă

O dietă foarte restrictivă poate fi greu de urmat și de menținut. Este important să găsești o dietă care să se potrivească stilului tău de viață și nevoilor tale. O cură de vitaminizare sau o cură de detoxifiere vor fi o soluție mult mai bună pentru început, comparativ cu alte diete hipocalorice.

numere2 min

Nu mănânci suficient

În timp ce reducerea caloriilor este importantă pentru pierderea în greutate, a mânca prea puțin poate încetini metabolismul și poate avea un efect negativ asupra sănătății. Dietele ZenDiet sunt gândite să asigure minimul de calorii zilnice, deci merită să încercați să consumați doar ce primiți în pachet, pentru că va fi suficient!

numere3 min

Te concentrezi prea mult pe alimente “sănătoase”

Deși alimentele sănătoase sunt importante, este important să se mențină un echilibru și să se permită în continuare alimentele preferate din când în când. Pe termen lung poți să îți oferi o prăjitură sau o băutură dulce preferată, dar în timpul dietelor noastre nu vă recomandăm să consumați alte produse decât preparatele primite în coletele livrate zilnic.

numere4 min

Nu bei suficientă apă

Consumul de apă poate ajuta la menținerea hidratării și poate ajuta la pierderea în greutate. Fiecare dietă de la noi este însoțită de programul meniului pentru toată perioada, plus câteva sfaturi pe care vă recomandăm să le urmați în aceste zile de diată. Hidratarea nu este opțională!

numere5 min

Ignori factorii de stres și somnul insuficient

Factorii de stres și somnul insuficient pot avea un impact asupra pierderii în greutate și asupra stării generale de sănătate. În timpul unei diete pentru slăbit este recomandat să te odihnești mai mult. Noi livrăm preparatele și acasă și la birou, stabilind acești termeni telefonic, din timp cu 1-2 zile înainte de livrare.

numere6 min

Dieta nu funcționează dacă aștepți rezultate prea rapide

Pierderea în greutate poate fi un proces îndelungat și este important să ai așteptări realiste. Când ții o cură pentru slăbit să știi că este important să rămâi sănătoasă. Promovăm sănătatea înaintea slăbirii rapide! Ține și tu cu noi, pentru un stil de viață fără probleme de sănătate suplimentare!

numere7 min

Nu faci suficientă activitate fizică

Activitatea fizică este importantă pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea generală. Orice dietă nu funcționează la parametri maximi dacă nu faci zilnic mișcare și când spunem asta ne referim la minim 10000 de pași sau exerciții fizice tip cardio.

numere8 min

Nu ai un plan bine definit

Este important să ai un plan bine definit și să fii pregătit să faci față provocărilor. Dieta nu funcționează fără implicarea ta! Îți stabilești în primul rând reușita de a ține dieta pe perioade scurte de 1-3 zile, după care dacă simți că poți mai mult, încerci o saptămână sau chiar două.

numere9 min

Nu primești suficient sprijin

Să ai sprijinul familiei și prietenilor poate fi important pentru a-ți menține motivația. Dacă dieta nu funcționează din cauză că îți lipsește motivația să te ții de programul nutrițional, atunci cere susținerea familiei sau a prietenilor. Împreună să știi că suntem mai puternici decât când suntem singuri!

numere10 min

Nu ai o relație sănătoasă cu mâncarea

Este important să ai o relație sănătoasă cu mâncarea și să înveți să te bucuri de mâncare în mod responsabil. Dieta nu funcționează dacă nu respecți orele de masă. Curele și dietele ZenDiet vin cu un program bine stabilit și nu recomandăm să consumi preparate suplimentare la fiecare masă. Fiecare meniu are eticheta cu ziua și ora când trebuie consumate!

În concluzie, dieta nu este o soluție simplă pentru pierderea în greutate și nu există o abordare unică care să funcționeze pentru toată lumea. Este important să găsești o abordare care să se potrivească nevoilor tale și să ai așteptări realiste.

Dacă încerci un regim și simți că dieta nu funcționează, cu planificare și determinare, poți evita aceste capcane și să găsești o soluție personalizată care să funcționeze pentru tine.

Ai posibilitatea să vorbești cu un nutritionist profesionist, accesând o consultație de nutritie telefonică.

Vei discuta despre dieta ta și vei primi sfaturi de nutriție. Programează-te la o consultație dietetică prin telefon, cu un nutritionist experimentat și vei fi contactat în ziua aleasă de tine!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Detalii comandă
  • No products in the cart.
0