Sfaturi de aparare impotriva cancerului (sau anticancerigene)
Ne-am gandit sa va oferim in acest articol cateva sfaturi de aparare impotriva cancerului. Pe langa vitaminele si mineralele antioxidante, exista numeroase substante alimentare naturale care au proprietati care lupta impotriva cancerului. Printre ele, se pot enumera: beta-carotenul, hercetina, indolii, izotiocianatii (se gasesc si in vegetalele din familia cruciferelor) si acizii grasi omega 3.
Intrucat cel mai eficient mod de aparare impotriva cancerului este un puternic atac nutritional, nu uitati sa includeti in meniurile dumneavoastra alimente care lupta importiva cancerului. Curele de detoxifiere ale organismului trebuiesc tinute periodic pentru un aport semnificativ de vitamine si minerale obtinute din surse naturale.
Mai jos regasiti cateva alimente cu proprietati anticancerigene.
Aceste alimente nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra pentru a creste apararea organismului impotriva cancerului:
Morcov
Are un continut foarte ridicat de beta-caroten.Este usor absorbabil cand este gatit.
Pepene galben
Este o sursa bogata de vitamina A, beta-caroten si vitamina C. Are o valoare calorica scazuta si are un continut ridicat de fibre. Ajuta la combaterea excesului de sodiu. In curele noastre de detoxifiere il regasiti in smoothie-urile din ziua 4.
Varza
Este o alta leguma din familia cruciferelor care apara organismul impotriva cancerului.
Scade riscul de cancer colo-rectal.
Doua linguri de varza calita pe zi contribuie la prevenirea cancerului de stomac.
Dovlecei
Acestia sunt la fel de valorosi ca si morcovii.
Spanacul
Trebuie inclus si el in dieta noastra.
Broccoli
Contine indoli si izotiocianati (substante care pot preveni si reduce riscul de formare a anumitor tumori canceroase) si bogat in carotenoide.
Alaturi de broccoli in lupta impotriva cancerului se numara si conopida, varza de bruxelles, ridichile, hreanul, guliile, telina.
Ceapa
Are un continut ridicat de hercetina care nu este distrusa prin fierbere. Aceasta substanta poate suprima celulele maligne inainte ca acestea sa devina tumori.
Tonul, somonul, sardinele, macroul prin continutul ridicat de acizi grasi omega 3, ajuta sistemul imunitar, impiedicand intinderea proceselor canceroase (opreste metastazele).
Taratele de grau prin continutul de fibre alimentare ajuta la prevenirea cancerului de colon.
(The National Cancer Institute recomanda cate 35 g fibre zilnice)
Tarate de porumb, de ovaz, de orez asigura si ele protectia impotriva cancerului.
Deasemenea o importanta majora in lupta impotriva cancerului o au fructele si legumele bogate in vitaminele A, C, E si seleniu.
Aceasta boala nemiloasa face anual in intreaga lume peste 8.8 milioane de victime.
Asadar alegeti o alimentatie echilibrata, o detoxifiere periodica, odihna si sport.
Citeste si articolele: