Suc de spanac: Tot ce trebuie sa stim despre el.
Spanacul este unul dintre cele mai nutritive si mai sanatoase alimente . Aceasta leguma verde este cunoscuta pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate: extrem de benefic pentru inima, dezvoltarea sănătoasă a oaselor si mentinerea tensiunii arteriale.
De asemenea este unul dintre cele mai bune alimente pentru gravide si persoanele diabetice .
Pierdem in greutate consumand suc de spanac
Sucul de spana este benefic pentru pierderea in greutate deoarece spanacul conține o substanță bio-chimică numită thyllakoids, care are capacitatea de a reduce foamea într-o măsură mai mare. Prin urmare se promovează pierderea în greutate. Sucul de spanac ajuta la producerea hormonilor de satietate, ceea ce duce la gestionarea foamei. În cazul în care cineva consuma sucul inainte de masa, se reduce pofta de a manca mai mult.
Spanacul este plin de fitonutrienti, vitamine si minerale. S-a demonstrat că spanacul conține flavonoide, care sunt benefice in combaterea cancerului si inflamatie. Consumand suc de spanac, compușii bio-chimice, cum ar fi neoxantina si violaxantina din el sunt foarte benefici în controlul inflamației.
Spanacul abunda in antioxidanti. O serie de antioxidanți benefici pentru sănătate sunt prezenti orice suc de spanac: flavonoide, carotenoide, vitamina C, vitamina E, beta-caroten, mangan, zinc si seleniu. Toate acestea lupta impotriva aparitiei osteoporozei, aterosclerozei si hipertensiunii arteriale.
Spanacul poseda luteina si zeaxantina, care previn degenerarea maculară, prin urmare au rolul de a proteja ochi. Este cea mai buna sursa de beta-caroten, care reduce riscul de cataractă.
Spanacul este o sursa excelenta de potasiu și este considerat ca aliment prietenos cu inima. Mineralul este extrem de benefic pentru buna funcționare a inimii și a dezvoltării. Antioxidantul sub formă de vitamina A și C ajută să se topească colesterolul astfel incat este de ajutor in prevenirea bolilor cardiovasculare.
Antioxidantii vitamina A si C ajuta pentru a limita radicalii liberi. Consumand suc de spanac ajutam protejarea mucoasei stomacului.
Spanacul este o sursa excelenta de fier. Prin urmare, se recomanda persoanelor care au anemie, femeilor gravide, copiilor și adolescenți in crestere.
Spanacul este bogat în fibre alimentare: Spanacul are o cantitate adecvata de fibre, care ajută la digestie și relaxarea constipație.
Spanacul contine vitamina A, ceea ce este benefic pentru o piele sanatoasa astfel, este de ajutor în lupta împotriva multor boli de piele, cum ar fi acnee, cosuri, riduri, si psoriazis.
Spanacul contine vitamina K, vitamina A, mangan, acid folic, magneziu, fier, vitamina C, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, calciu, potasiu, triptofan, fibre, cupru, proteine, fosfor, zinc, fibre, omega -3 grasimi si seleniu.
Spanacul se poate folosi in multe combinatii pentru a realiza sucuri. O combinatie rapida si plina de vitamine ar fi prepararea unui suc din patrunjel, spanac , castravete, mere.
Patrunjelul este un diuretic eficient, care ajuta la eliminarea retentiei de apa, marul este un detoxifiant excelent, frunzele de spanac sunt pline de vitamine iar impreuna cu castravetele va vor oferi energia de care aveti nevoie.
Contraindicatii:
Spanacul contine destul de mult acid uric si nu este recomandat persoanelor cu litiaza urica sau hiperuemici. Nu este indicat in inflamatii gastrice sau intestinale, boli hepatice, artrite sau reumatism. In orice suc de spanac gasim oxalati de potasiu si calciu, ceeea ce il face contraindicat celor cu afectiunile de mai sus.
Cum se prepara suc de spanac?
Se poate face acasa la blender, sau se poate consuma intr-o dieta de detoxifiere ZenDiet.